Koti Uutiset Frisbeegolflegendan nimikkosäätiö haluaa laajentua Eurooppaan

Frisbeegolflegendan nimikkosäätiö haluaa laajentua Eurooppaan

Paul McBeth Foundation
Paul McBeth kuuluu nimikkosäätiönsä hallitukseen. Kuva: DGPT
Mainos

Frisbeegolfin kasvu on ollut hurjaa kaikkialla maailmassa. Euroopassa laji kasvaa nyt kovempaa kuin koskaan – PDGA on saanut eniten kasvua juuri Euroopasta.

Viimeisen vuoden aikana lajia Euroopassa on kasvattanut myös lajin kuusinkertaisen maailmanmestarin, Paul McBethin, nimeä kantava säätiö Paul McBeth Foundation. Lajilegenda istuu itse organisaation hallituksessa.

Säätiö on rakentanut viimeisen vuoden aikana neljä uutta rataa Eurooppaan. Projekteissa ei ole kuitenkaan kyse pelkästään korien ja tiipaikkojen pystyttämisestä; he pysyttävät ratoja sellaisille alueille, missä ei ole frisbeegolfratoja ja auttavat paikallisia aktiiveja luomaan yhteisön frisbeegolfin ympärille.

Projekteja on vedetty nyt läpi mm. Montenegrossa, Espanjassa (Madrid), Bulgariassa ja Serbiassa.

“Etsimme ihmisiä, jotka haluavat rakentaa frisbeegolfyhteisön alueelleen. Paul McBeth Foundation ei rakenna vain rataa vaan tukee paikallisia frisbeegolfin ystäviä, jotka käynnistävät pioneerin tavoin frisbeegolfin kasvun alueellaan”, Shane Robinson kuvailee säätiön toimintaa.

Paul McBeth Foundation rakentaa ainoastaan aloittelijaystävällisiä frisbeegolfratoja, jotka houkuttelevat uusia ihmisiä lajin pariin. Suomi ei kuulu lähtökohtaisesti säätiön intresseihin.

“Meitä kiinnostavat paikat, joissa ei tiedetä frisbeegolfista. Tarvitsemme vain paikallisen ihmisen, joka haluaa viedä lajia eteenpäin sekä noin kahdeksan hehtaaria maata, jonne on lupa rakentaa 18-väyläinen frisbeegolfrata”, Robinson kertoo.

Robinson kuitenkin toivoo, että Suomesta saataisiin vapaaehtoisia säätiön projekteihin Euroopassa: “Olemme saaneet naapurimaissa asuvilta ihmisiltä paljon tukea. Toivomme myös, että Suomesta innostuisi vapaaehtoisia tulevaisuuden rakennusprojekteihin. Teemme PDGA Europen kanssa paljon yhteistyötä, jotta saisimme frisbeegolfratoja uusiin paikkoihin.”

Seuraa Paul McBeth Foundationin ja PDGA Europen sosiaalisen median kanavia, niin pysyt ajantasalla tulevista projekteissa.

Tutustu säätiön toimintaan: Paul McBeth Foundation.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version