Koti Artikkelit Maailman pisin frisbeegolfheitto

  Maailman pisin frisbeegolfheitto

  maailman-pisin-frisbeegolfheitto
  @discgolfprotour

  Mikä on maailman pisin frisbeegolfheitto?

  Mainos

  Maailman pisimmän frisbeegolfheiton on heittänyt vuonna 2016 David Wiggins Jr. Mittaa heitolla oli hulppeat 338 metriä.

  Heitto heitettiin 26. päivä Maaliskuuta 2016 Nevadan autiomaassa. Tässä muutama syy, miksi David Wiggins Jr heitti niin pitkälle:

  • Heitossa oli myötätuulta yli 16 m/s.
  • Kaikki kiekot olivat hyvin kevyitä distance driver -kiekkoja.
  • David Wiggins Jr on harjoitellut nimenomaan pituusheittoa pienestä pitäen. Hän rikkoi nuorena jo useita ikäsarjojen pituusheittoennätyksiä. Hän on menestynyt myös muuten frisbeegolf ammattilaisena
  • Sääolot oli miellytävät 19-21 Celsius astetta.

  Wigginsin heittämä kiekko oli Innovan Boss ja sen paino oli 154 grammaa. Katso videolta heitto:

  Aikaisemmat maailman pisin firsbeegolfheitto ennätyksen haltijat

  David Wiggins Jr on heittänyt aikaisemminkin vuonna 2012 maailmanennätyksen, jonka pituus oli 255 metriä. Sen rikkoi kuitenkin 2014 Simon Lizotte 314 metrin kiskaisullaan. Simon Lizotten ennätysyritys järjestettiin varsin tuulisissa olosuhteissa myös autiomaalla. Wiggins kuitenkin rikkoi selvästi Lizotten hirmuheiton, sillä Wigginsin nykyinen maailmanennätysheitto heitettiin erittäin otollisissa olosuhteissa.

  Naisten pisintä heittoa pitää hallussaan Jennifer Allen. Allen heitti samaisena päivänä 173,3 metriä Innovan Wraith-kiekolla.  

  Frisbeegolfin pituusheittokilpailut

  Tyypillisesti isojen Major-turnausten ohessa järjestetään myös pituusheittokilpailut. Kilpailussa kilpailijalla on yleensä 5 heittoyritystä. Vuonna 2022 Suomen mestaruuden pituusheitossa vei Ilkka Tikkala heittäen 199,1 metriä, joka on samalla Suomen pisin frisbeegolfheitto, joka on virallisesti mitattu pituusheittokilpailussa. Tiettävästi esimerkiksi Kristian Kuoksa, on väläytellyt heittopituuttaan Youtubessa. Hänen kanavallaan Kristian Kuoksa on heittänyt yli 220 metriä, mutta tätä ei lasketa viralliseksi tulokseksi.

  Vuonna 2022 USA:n mestaruuskilpailuiden yhteydessä järjestetyssä pituusheittokilpailussa voittajaksi selviytyi David Wiggins Jr. Finaalin voittoheitto oli 212 metrinen repäisy. 

  Pituusheittokilpailuiden tuloksia ei ole järkevää vertailla keskenään, koska olosuhteet vaikuttavat hyvin paljon lopputulokseen.

  Mainos

  EI KOMMENTTEJA

  JÄTÄ KOMMENTTI

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  Exit mobile version